Tuesday, 3 March 2009

Nils pratar astroturfing i sociala medier i P3

Jag medverkar i P3:s Kvällspasset ikväll med ett kort intervju om utifall bloggbävningen verkligen var en gräsrotsrörelse eller ej.

Spoiler: "det beror på vad man menar med gräsrotsrörelse". Inte konstigt att gräsrotsbloggare är arga över DN:s bevakning, både på nyhetsplats och ledarsidan. Inte heller konstigt att folk blir tagna på sängen av uppgifter om att teleoperatörer och reklambyråer bidrog med pengar och kunnande.

Jag ska vara med ca 18.15, man kan lyssna här.

Läs gärna om mitt gästinlägg på Terracombloggen där jag redan den 19 januari ifrågasatte bloggbävningen som vrede ur folkdjupet. Men också detta: det finns ingen klar motsättning mellan ideellt engagemang och att ha friends in high places.

Naturligtvis var också den här bloggen en del av bloggbävningen. Läs bara här och här: "The Swedish blogosphere lost the battle, but what a glorious battle it was."

2 comments:

Anonymous said...

Hej Nils,

Jag lyssnade på dina kommentarer, och måste säga att det var en beskrivning som jag helt kan hålla med om. Brett och genuint engagemang, men bevisligen gjorde punktinsatser med pengar och kontakter skillad. Det vi har kritiserat är ju bilden av att det hela skulle vara regisserat.

Tack för ditt bidrag...

Einar said...

Jag blir väldigt provocerad av att en enorm massa människor engagemang, skulle startats av och styrts av en PR-byrå. Deras påstående är väl magstarkt tycker jag.

Att några av de som blir engagerade har pengar eller jobbar på PR-byråer är väl inget konstigt?

Mitt eget engagemang, flera dagar i veckan under ett par månaders tid var i vilket fall obetalt, och det drog jag igång på egen hand när jag blev varse bakgrunden i frågan.