Monday, 8 June 2009

Sarkasmer om en trots allt bra valrörelse

Det finns mycket att säga om gårdagens val till EU-parlamentet: varför går det inte att höja valdeltagandet, varför går de högerextrema framåt och socialisterna bakåt, har parlamentet en permanent högermajoritet, är det svenska Piratpartiet början på en trend som kommer att sprida sig till andra delar av unionen?

I en debattartikel på Expressen.se idag nöjer jag mig med att fälla några ironiska kommentarer om de politiska partiernas problem med att hitta rätt ton i användningen av sociala medier i valkampanjer och förklarar varför: man förstår inte vilken målgrupp man har.

Mitt ursprungliga inlägg var fullt av hyperlänkar, men debattredaktionen valde att ta bort dem. Oklart varför. Kanske för att den lever på 90-talet.

Om valrörelsen i Sverige bör dock sägas att det var den mest intressanta någonsin i svensk EU-valshistoria, med en högre temperatur och mer engagemang från partierna och medierna, vilket ledde till ett ökat valdeltagande. Intressant för nästa års riksdagsval är hur det kommer att gå för Piratpartiet, Feministiskt initiativ och Sverigedemokraterna. Mitt tips: inte alls.

2 comments:

Anonymous said...

Helt obegriplig kommentar om Littorin och att han härmar Hökmark.

Var det ett misstag? Det var tvärtom ett genidrag för Hökmark. Han visade att han har självdistans och han använde youtube för att göra det. För flertalet av tittarna var det en lyande film. Uppfyllde precis det som var syftet.
Men lite humor bör man ha.

Nils said...

Oj, den kommentaren missade jag tydligen. Det här med vad som är genidrag och lyckat är naturligtvis subjektivt, bäste Anonymous.