Wednesday, 8 May 2013

Leetocracy i medierna

Här listar jag olika svenska mediereaktioner på min doktorsavhandling Leetocracy. Political participation, social network sites and inequality. Inlägget uppdateras så fort jag får höra om något nytt. Tipsa gärna!

2014-02-03 Omnämns i en DN-artikel apropå Facebooks tioårsjubileum.

2013-06-04 Omnämns i en gästkrönika av Lena Leigert på kommunikationsbyrån Hammer och Hamborgs blogg.

2013-05-11 Jag misstolkas i en ledarartikel i GT, där det hävdas att jag menar att de sociala mediernas inverkan på demokratin är "liten", bland annat beroende på att det endast är en minoritet som använder dem. Vad jag egentligen säger är att de som kanaliserar sitt politiska engagemang via sociala medier i huvudsak liknar dem som använder andra kanaler, utom vad gäller åldern. Det är klart att sociala medier förändrar sättet som politik diskuteras på!

2013-05-10 Gjorde debut i morgonsoffan i ett tvåminutersinslag via telefon i TV4:s Nyhetsmorgon och pratade lite om min avhandling. Steffo var mest intresserad av att prata om arabiska våren, jag var nyvaken.

2013-05-08 TT:s Peter Palmkvist gjorde en intervju som publicerades i ett stort antal medier, bl a DNAftonbladet, GP, Sydsvenskan, SydnyttSkånska Dagbladet, Helsingborgs Dagblad, KristianstadsbladetNordvästra Skånes Tidningar, Norra SkåneYstads Allehanda, BLT/SydöstranBarometern, Smålands-Posten, Västerviks-Tidningen, Laholms Tidning, Hallandsposten, Hallands NyheterBohusläningenÖstgöta-Correspondenten, Motala Vadstena TidningNorrköpings Tidningar, Gotlands Tidning/Gotlands AllehandaAftonkurirenVästgöta-Bladet, Borås Tidning, Skaraborgs Läns TidningVLT, TTELA, Dagbladet, Södermanlands Nyheter, Eskilstuna-Kuriren, Upsala Nya Tidning, Nerikes Allehanda, Länstidningen, ÖstersundspostenSundsvalls TidningArbetarbladet, Allehanda.se, Gefle dagbladNorrbottenskuriren, NSDVästerbottens-Kuriren, Norran,

Yasmine El Rafie recenserade boken på Sveriges Radios hemsida.

2013-05-03 Computer Sweden gjorde en intervju.

2013-05-02 Pressmeddelandet publicerades bl a i Journalisten och Sydsvenskan.

Bloggar etc
Arbetarbladet 
BT:s ledarblogg
Tofflan (2013-05-09)
Carina-Finas pratisar (2013-05-09)
Erik Olausson (konc)* (2013-05-05)

No comments: